Projekt przewiduje udział 15 restauratorów z terenu LGD "Dolina Soły". W ramach projektu utworzona zostanie ścieżka tematyczna (szlak) pn.
„Kulinarny Szlak Doliny Soły”, na której znajdzie się 15 miejsc serwujących potrawy regionalne. Miejsca te zostaną oznakowane i naniesione na mapy, które znajdą się na terenie każdej z gmin. Każdy restaurator biorący udział w przedsięwzięciu otrzyma certyfikat udziału w projekcie oraz tablicę, która będzie jej wyróżnikiem spośród innych obiektów gastronomicznych. Przewiduje się również promocję projektu, a tym samym biorących udział w projekcie lokali gastronomicznych poprzez kampanię promocyjną w prasie, stronach internetowych Stowarzyszenia oraz gmin członkowskich LGD. W ramach projektu zostanie opracowany i wydany
„Przewodnik Kulinarny”, w którym znajdą się ujęte w projekcie potrawy regionalne oraz lokale gastronomiczne.
Udział w projekcie jest BEZPŁATNY.
Zgłoszenia należy przesłać do LGD do 30 czerwca 2017 r. w wersji papierowej (adres: ul. Edukacyjna 9, 32-600 Rajsko) lub drogą elektroniczną
[email protected]
Dodatkowe informacje można uzyskać w Biurze Stowarzyszenia LGD "Dolina Soły" pod numerem 33 843-60-28 oraz na stronie internetowej
www.dolinasoly.eu